Zavolejte nám

Dance Battle již potřetí a opět o kus větší. Soutěžící z různých koutů světa poprvé hodnotila mezinárodní porota

Novinky – 14/07/2023

Přes sto tanečníků, jedna nepřehlédnutelná felicie a šedesát tisíc v banku. To byl třetí ročník soutěže Dance Battle, který jsme 25. 6. pořádali společně s Galerií Vaňkovka v rámci Vaňkovka Festu.

Do otevřené soutěže se přihlásilo 110 tanečníků, konkrétně 38 jednotlivců do kategorie Brakeing a 36 párů do All Style 2vs2. A zdaleka se nejednalo o lokální záležitost. Že se na listině účastníků v kolonce „země“ objevilo i Slovensko, asi nikoho nepřekvapí, do tanečního souboje se však pustili třeba také soutěžící z Polska, Belgie, a dokonce Venezuely. Všechny hodnotila porota, která se vůbec poprvé sešla v mezinárodním složení. Tanečníci vyhecovaní přibližně pětistovkou diváků, která obklopila taneční parket, soutěžili o šedesát tisíc korun. Dvacetitisícový šek vítězi kategorie Brakeing a čtyřicetitisícový nejlepší dvojici v All style předal ředitel Galerie Vaňkovka Tomáš Knop. „Úspěšných akcí je třeba se držet a nejlépe je každým rokem posouvat dál, a to se nám s dance battlem daří. Jde o komunitní akci a letos jsme měli rekordní počet účastníků i diváků. Jsme za to rádi, protože rozšiřujeme brand Vaňkovky mezi další publikum,“ říká Center-Marketing Manager Galerie Vaňkovka Tomáš Stránský.

A jestli se na Dance Battle vol. 3 jen tančilo? To si pište, že ne. Připravili jsme grafitti wall, na kterou si mohli všichni návštěvníci i tanečníci zasprejovat. Někteří se při tom možná inspirovali starou posprejovanou felicií, která se stala nepřehlédnutelnou součástí letošního ročníku. No a pokud jste v onen den zaznamenali v okolí Vaňkovky zvýšený pohyb dospělých i mladistvých osob s originální ledvinkou, pravděpodobně to způsobil stánek, kde si tento nesmrtelný módní doplněk mohl každý vyrobit a ozdobit dle svého gusta. Závěrečný primetime si pak podmanil kultovní slovenský rapper Majk Spirit. Atmosféru celého dne jsme zachytili i do krátkého videa, na které se můžete podívat na festivalovém Instagramu

„Jsme rádi, že se z Dance Battle stala tradice, která zpestřuje už tak nabitý program Vaňkovka festu. Baví nás tuto akci neustále posouvat. Letos jme mimo jiné uspořádali den před samotnou soutěží také taneční workshop, který vedl Alex The Cage, a už teď se nám v hlavě rojí nápady, jak udělat Dance Battle vol. 4 zase o kus atraktivnější,“ dodává náš Account Director Filip Svoboda.

Novinky – 14/07/2023

  • Sdílet: